Angst is OK

#

1. Schrijf een review!

Een andere aanpak, logisch.

12/07/2024

Een aanpak die ik nog niet eerder heb gezien of gelezen. Maar juist daarom erg blij dat ik deze tegen ben gekomen. De aanpak is duidelijk, helder en begrijpelijk beschreven. Ook fijn dat Johan zijn eigen ervaringen er in heeft verwerkt, dat geeft extra vertrouwen.

Nog niet klaar met het boek, maar nu al veel geleerd.

Johan bedankt!

Jeroen

Geweldig

11/07/2024

Geweldig mooi boek, het leest zo gemakkelijk, hier heb je wat aan!

Dank Johan.

Moeder

Leerzaam en vernieuwende technieken

27/06/2024

Na tijden proberen het probleem op te lossen het nu kunnen inzien dat het hierdoor alleen maar standhoud. Het accepteren van gedachten en geen weerstand bieden ertegen heeft me goed geholpen. Af en toe nog een mindere week er tussen maar met de technieken van het boek kan ik er beter mee omgaan.

Postma

Het mag er zijn.

26/06/2024

Wat heel mooi vindt is dat het er mag zijn en daar had ik problemen mee.

Was maar aan het zoeken en oplossingen vinden(vechten) dus.

Hoop op gestoken

Peter

Een eyeopener

23/06/2024

Dat dit de oplossing is en werkt is een echte eye-opener.het is een soort van Face your fears, wat ik instinctief altijd juist uit de weg ging…uit angst. Maar nu je niet mee hoeft te vechten valt er op voorhand al iets van je af .dit gaat mij heel erg helpen BEDANKT ,!!

Jose

Goed boek

22/06/2024

Ik vind het een goed boek, veel dingen zijn herkenbaar en met een tikkeltje humor omschreven. Het toepassen van de omschreven technieken lijkt simpel, hopelijk werkt dat ook zo in de praktijk 🙂 Ik ben blij dat ik het boek heb aangeschaft en sluit niet uit dat ik hem vaker ga lezen.

Marjet

Mooie inzichten!

12/06/2024

Dit boek heeft hele mooie inzichten. Nog bij geen enkele therapeut op deze manier naar angst gekeken. Het boek leest makkelijk, staan herkenbare en praktische voorbeelden. En geeft tips, adviezen en oefeningen! Een eerlijk verhaal. Heel prettig om te lezen!

Mirthe

Inzicht!

07/06/2024

Wat een fijn boek om te lezen.

Het heeft mij een heel ander beeld gegeven van mijn paniekklachten, en dat ik er niks aan hoef te doen!

Het is OK.

Annelies

Angsthaas

07/06/2024

Na al vele boeken te hebben gelezen over rijangst is dit boek toch echt een eyeopener. Er is nog nooit iemand geweest die gezegd heeft dat je de angst moet omarmen. Ik voel mij veel rustiger en heb inmiddels al positieve ervaring opgedaan door anders te gaan denken en mijn angst te omarmen.

Oma

Relief

06/06/2024

Ich bin dankbar für dieses Buch,

Akzeptanz und einen Spiegel, der mir vorgehalten wird. Ich bin definitiv noch nicht da, wo ich sein möchte, aber ich bin auf dem Weg.

Danke Johan🙏🏻

D.

Aufhellung

04/06/2024

Ich habe enorm von dem Buch profitiert! Sehr zu empfehlen!

Maria

Meer dan 40 jaar met angst rondgelopen...

03/06/2024

Hallo Johan,ben 73 jaar ,meer dan 40 jaar met angst rondgelopen, hoofdzakelijk thuis..

Was ik aan het werk, dan had ik er veel minder of geen last van.

Voerde wel plaatselijk de controles uit die ik thuis ook deed.

Is de gaskraan dicht,zijn de deuren gesloten enz.

Thuis heb ik het probleem ik wil alles zoveel mogelijk zelf doen om mijn vrouw terwille te zijn.(zij wil dat niet)

Alles tegelijk dan kom ik onder druk te staan, overzicht is weg en dan beginnen de controles.

Ik was van beroep vertegenwoordiger bij de Technische Unie en daar deed ik ook alles zelf.

Als het overzicht weg is raak ik in paniek en dan komen de angsten.

Kan verder niet meer denken, ben alleen bezig met de angsten.

Durf dan niet meer te slapen ,slaap natuurlijk slecht en dan piekeren en dan komen de angsten weer op.

Laatste drie jaar meerdere angstaanvallen gehad en wist niet wat het was.

Controle ZH opgehaald door de ambulance, niets aan de hand, alles prima.

Heb mijn hele leven gesport, marathons gelopen ,ben nog steeds aan het fitnessen, drie dagen per week 1,5 uur.

Ben na het lezen van meerdere boeken de angst de baas ,uw brein als medicijn en Vals Alarm bij uw boek terechtgekomen.

Ik ben drie jaar geleden nog in behandeling geweest bij de HSK groep.Het programma vervaagt bij weinig succes.

Had veel last door de angst van mijn darmen ben naar een acupuncturist gegaan en dat heeft goed geholpen. (darmen)

Zijn nog bezig met de angst bestrijding.

Na het lezen van jouw boek,onbegrijpelijk hoe jij het brengt, zijn de tegenstellingen perfect.

Door mijn eigenzinnigheid ben ik tot de conclusie gekomen dat ik verkeerd gevochten heb tegen de angst.

Heb het geprobeerd met het drinken van alcohol en koffie geen succes, ben hier ook weer mee gestopt.

Na het lezen van hoe te vechten tegen de angst gewoon accepteren laat maar komen is het bijna niet

te geloven hoe ik mij een aantal redelijk dagen voel.

Heel rustig was voorheen al bij het opstaan onrustig.

Laat de angst maar komen er gebeurt niets.

Durfde niet alleen thuis te zijn een soort heimwee gevoel.

Mijn vrouw is een aantal dagen weg en zou dus een aantal dagen alleen zijn ook snachts.

Meerdere weken mee bezig geweest,nu ik dit schrijf heb ik al twee nachten alleen geslapen geen probleem.

De eerste nacht werd ik wakker om vier uur en toen kwam de angst op,gewoon laten gebeuren,niets apart gebeurd.

Wordt nu steeds rustiger ook overdag en accepteer de angst al voor 85%,hoe is het mogelijk.

Ik kan alleen een woord van dank uitspreken dat jouw boek mij zo heeft aangesproken en ik ga het nog meerdere keren lezen.

Conclusie altijd verkeerd gevochten.

Geert

Fijn boek. Nieuwe inzichten

03/06/2024

Fijn lezend boek. Werkboek erbij. Snel geleverd. Heeft mij nieuwe inzichten gegeven en een flink aantal handvaten. Zeer tevreden . Ik breng het in praktijk en helpt mij enorm

M.de Bruijn

Een echte aanrader

03/06/2024

Veel boeken gelezen over angsten en depressie maar dit is eindelijk een boek waar je echt iets aan hebt. Ik ben blij dat ik het boek heb besteld.

Miranda

Alles, was ich wünschte, ich hätte es viel früher gewusst

02/06/2024

Dies ist mein neuestes Buch, das ich gekauft habe, um meine Angstgedanken loszuwerden. Dieses Buch enthält alles, was man einfach wissen sollte, wenn man mit Ängsten zu kämpfen hat. Durch dieses Buch ist mir alles klar geworden, und ich kann es wirklich jedem empfehlen, der mit irgendeiner Art von Angst zu kämpfen hat. Mit der Akzeptanz meiner Ängste komme ich gut zurecht. Ich bin noch nicht ganz so weit, aber ich weiß jetzt, wie es funktioniert, was passiert und was ich dagegen tun kann (und dieser Prozess läuft wirklich gut). Ich bin mir jetzt viel bewusster, was mit mir passiert, wenn ich Angstgedanken und Katastrophenszenarien habe. Das alles gibt mir ein sehr gutes Gefühl. Ich danke Ihnen für dieses schöne und informative Buch.

Bo

Rest

01/06/2024

Das Buch hat mir sehr geholfen. Ich habe schon so viele Bücher in den letzten 1,5 Jahren gelesen, aber nichts hat funktioniert. Wenn ich nur dieses Buch zuerst gelesen hätte, müsste ich aufhören, nach einer Lösung zu suchen und mit der Angst, die ich fühle, einverstanden sein. Jeden Tag begrüße ich meine Ängste und spüre sie kaum noch. Unglaublich.

Yvonne

Endlich Erklärungen!

01/06/2024

Seit 10 Jahren leide ich unter Angstzuständen und Paniksymptomen. Auch ich wurde vor Jahren als „Angststörung“ abgestempelt. Ich war 3 Mal in Therapie, habe viele Stunden mit der Suche im Internet verbracht, war oft genug bei meinem Hausarzt, aber nichts hat geholfen.

Oft hörte oder las ich das Wort „akzeptieren“, aber wie macht man das, wenn man sich so schlecht fühlt? Nirgendwo konnte ich diese Erklärung finden. Nun ja, ich konnte es, aber dann musste ich mich für einen ziemlich teuren Kurs anmelden, und wenn man schon vieles ausprobiert hat, fängt man an zu zweifeln, ob der Kurs dann noch hilft.

Zum Glück bin ich in den sozialen Medien auf „Angst ist ok“ gestoßen. Gute Bewertungen, erschwinglich und ich dachte, „ok, dann probiere ich das mal aus.“

Eigentlich hätte ich das schon viel früher wissen müssen. Endlich ist das Wort „akzeptieren“ klar! Jetzt weiß ich, was ich tun oder eben NICHT tun soll. Ich weiß jetzt, wie alles funktioniert und habe Wege kennengelernt, die mir helfen können. Natürlich wird es nicht sofort gelöst sein, aber zumindest fühle ich mich schon viel ruhiger und das gefällt mir schon sehr.

Nathalie

Top

27/05/2024

Es ist ein klares und übersichtliches Buch und kann von jedem verstanden werden. Die Erklärung, wie das Gehirn arbeitet und Strategien entwickelt, war für mich ein Augenöffner. Ich selbst leide unter chronischer Hyperventilation. Auch hier kann man eine Reihe von Techniken anwenden. Nach drei Tagen fühle ich mich schon viel besser. Das Buch ist sehr empfehlenswert.

Alma

Duidelijk boek

24/05/2024

Dit boek is duidelijk geschreven. Ook voor de mensen die weinig lezen en lezen niet leuk vinden is dit boek makkelijk te volgen, denk ik. Belangrijke dingen worden steeds herhaald, en dit is goed omdat wij vaak te snel of overheen lezen. Als je iets meerdere keren leest, blijft het beter hangen.

o.

Stilte

23/05/2024

Ik ben heel blij met het boek Stilte van Johan. Het is een duidelijk en niet te ingewikkeld geschreven therapieboek, heel anders dan al mijn andere therapieboeken. Het geeft een helder beeld hoe je brein werkt en bevat een totaal andere aanpak wat betreft angst- en paniekaanvallen.

Alhoewel ik er nog lang niet ben, merk ik vooruitgang, mijn angsten verminderen en paniekaanvallen zijn verdwenen.

Met heel veel dank aan Johan voor dit openhartige en prettig leesbare boek!

Carla

Carla Duits-ten Berge

Eindelijk

23/05/2024

Ik kamte al 14 maanden . Met burnout klachten .waaronder angst en opgejaagd gevoel . Heb vorig jaar bppd gehad .en daar werd ik heel angstig van . Veel therapien gevolgd .accupuntuur. dokter . Enz .om van mijn klachten af te komen . Toch dit boek gekocht . Wat een verademing . Technieken toegepast en merkte binnen een paar dagen al wat meer rust in me lijf .en kan ook weer wat meer lachen .ben er nog niet ,maar als ik dit volhoud met de technieken in het boek dan gaat het goedkomen . Ben zeer positief over het boek .raad het ook iedereen aan . Want angstklachten gun je niemand .het vreet je van binnen op .

Danielle

Verademing

23/05/2024

Dankbaar voor dit boek,

Acceptatie en een spiegel die me voor is gehouden. Zeker nog niet daar waar ik wil zijn, maar wel onderweg

Dankjewel Johan🙏🏻

D.

Sehr schönes Buch

21/05/2024

Es ist ein wirklich schönes Buch mit guten Tipps und Hilfsmitteln für den Anfang. Ich leide schon so lange ich denken kann an Angst- und Zwangsstörungen, aber ich habe dieses Buch vor einem Tag gekauft und die Übungen daraus noch am selben Tag in die Praxis umgesetzt. Ich habe sofort gemerkt, dass ich weniger Zwänge ausüben muss, wenn ich meine Ängste begrüße und akzeptiere. Ich habe beim Lesen viel erkannt, und es ist schön zu wissen, dass ich nicht die Einzige bin, die mit diesen Symptomen kämpft. Ich merke allerdings, dass diese andere Art des Umgangs mit der Angst sehr viel Energie kostet bzw. sehr intensiv ist und ich am Ende des Tages völlig erschöpft bin. Das ist natürlich logisch, denn erst jetzt merke ich, wie viele Gedanken ich an einem Tag habe und wie anstrengend das ständige Denken ist. Ich bin zuversichtlich, dass dies durch diese Techniken und Übungen immer besser werden wird.

L

Gute Erklärungen

21/05/2024

Seit Jahren weiß ich nicht, wie ich das loswerden kann. Ich habe das Buch bestellt, es ist sehr klar und funktioniert wirklich, ich wiederhole es immer wieder und lese es gerne. Man muss wirklich anfangen, anders zu denken

AR

Verhelderend

18/05/2024

Ik heb enorm veel aan het boek gehad ! Een aanrader !

Maria

Viele Einblicke

18/05/2024

Das Buch gibt einen guten Einblick in die Funktionsweise von Angst, ich erkenne mich auf vielen Ebenen darin wieder

Natalie

Rust

14/05/2024

Het boek heeft me heel goed geholpen. Al zoveel boeken gelezen afgelopen 1,5 jaar maar niks werkte. Had ik dit boek maar als eerste gelezen, ik moet stoppen met zoeken naar een oplossing en oke zijn met de angst die ik voel. Iedere dag heet ik mijn angst welkom en voel het nauwelijks nog. Ongelooflijk.

Yvonne

Echte Hilfe

13/05/2024

Das Buch ist leicht zu lesen und vermittelt wirklich den nötigen Einblick. Sehr zufrieden damit!

JB

Alles wat ik al veel eerder had willen weten

13/05/2024

Dit is mijn laatste boek die ik heb aangeschaft betreft het wegnemen van mijn angstgedachten. In dit boek staat alles wat je gewoonweg zou moeten weten als je kampt met angst. Alles is mij doormiddel van dit boek duidelijk geworden en ik kan het dan ook echt iedereen met wat voor angst dan ook adviseren. Het accepteren van mijn angsten gaat me goed af. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik weet nu wel hoe het werkt, wat er gebeurd en wat ik er tegen kan doen (en dit proces gaat erg goed). Ik ben me er zoveel bewuster van wat er met mij gebeurd op het moment dat ik angstgedachten en rampscenario’s heb. Dit alles geeft mij een heel fijn gevoel. Bedankt voor dit fijne en leerzame boek.

Bo

Eindelijk uitleg!

10/05/2024

Al 10 jaar loop ik met angst en paniek klachten. Ook ik heb jaren geleden de stempel “angststoornis” gekregen. 3x in therapie geweest, heb heel wat uurtjes gezocht op internet, huisarts vaak genoeg bezocht maar niets dat hielp.

Vaak hoorde of las ik het woord “accepteren” maar hoe doe je dat als je je zo rot voelt? Nergens kon ik die uitleg vinden. Nou ja kon wel maar dan moest ik mij inschrijven voor een best prijzige cursus en als je al veel geprobeerd hebt ga je twijfelen of die cursus dan wel helpt.

Gelukkig kwam ik op social media “angst is ok” tegen. Goede reviews, betaalbaar en ik dacht: “ ok dan probeer ik dit en dan zie ik wel.”

Echt waar dit had ik veel eerder moeten weten. Eindelijk is het woord “accepteren” duidelijk! Nu weet ik wat ik moet doen of eigenlijk wat ik NIET moet doen. Ik weet nu hoe alles werkt en heb ik manieren geleerd die mij kunnen helpen. Natuurlijk zal het niet gelijk opgelost zijn maar ik voel mij in elk geval al een stuk rustiger en dat vind ik al heel fijn.

Nathalie

Top

10/05/2024

Het is een duidelijk en helder boek en voor iedereen te begrijpen. De uitleg over de werking van het brein , het aanmaken van strategieën, was voor mij een eyeopener. Heb zelf last van chronische hyperventilatie . Ook hier kun een aantal technieken op toepassen. Ben nu 3 dagen verder en voel mij stukken beter. Het boek is een aanrader.

Alma

Leicht zu lesen und zu verstehen

09/05/2024

Viel mehr Einblick, wie das Gehirn funktioniert, gut lesbares Buch mit vielen guten Beispielen und Tipps. Passt für mich persönlich sehr gut. Ich selbst leide sehr unter Schlaflosigkeit und unterbrochenen Nächten, und durch den Schlafmangel und die ständigen körperlichen Beschwerden bin ich in einer Depression gelandet (ständiges Adrenalin und Unruhe, Angst vor verschiedenen Dingen und Situationen, die ich nie hatte. extrem müde und keine Kontrolle mehr über meine Gefühle). Ich bin noch lange nicht am Ziel, aber ich habe viel daraus gelernt. Ich empfehle das Buch jedem, der mit Burnout/Depressionen oder Schlafstörungen zu kämpfen hat.

Johan

Heel fijn boek

08/05/2024

Het is echt een heel fijn boek met goede tips en handvatten om aan de slag te kunnen gaan. Ik heb al zolang als ik me kan herinneren last van een angst- en dwangstoornis, maar dit boek heb ik een dag geleden aangeschaft en de oefeningen hieruit dezelfde dag nog in de praktijk gebracht. Ik merkte gelijk dat als ik mijn angst begroette en accepteerde, ik minder dwanghandelingen hoefde uit te voeren. Ik herkende heel veel tijdens het lezen en het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die met deze klachten kamp. Wel merk ik dat deze andere manier van omgaan met je angst heel veel energie kost/intensief is en dat ik aan het einde van de dag helemaal op ben. Dat is natuurlijk ook logisch want nu pas zie ik hoe veel gedachten ik op een dag heb en hoe vermoeiend continu denken eigenlijk is. Ik heb goede hoop dat dit steeds een stukje beter gaat worden door deze technieken en oefeningen.

L.

Einsicht

07/05/2024

Das Buch gibt eine Menge Einblicke in das Thema Angst in einer zugänglichen Art der Kommunikation, die es leicht zu absorbieren macht. Ich werde auf jeden Fall anfangen, einige Übungen zu machen!

Leon

Fijne uitleg

03/05/2024

Van jaren niet weten hoe hier vanaf te komen het boek besteld, heel duidelijk en werkt echt blijven herhalen en opnieuw lezen vind ik fijn. Je moet echt anders gaan denken

Ar

Veel inzicht

02/05/2024

Het boek geeft een goed inzicht hoe angst werkt, ik herken mij erin op heel veel vlakken

Natalie Van Eesbeek

Echte hulp

02/05/2024

Boek is goed leesbaar en geeft echt de benodigde inzichten. Erg blij mee!

JB

Goed leesbaar en begrijpend

02/05/2024

Veel meer inzicht nu hoe het brein werkt, goed leesbaar boek met veel goede voorbeelden en tips. Valt voor mij persoonlijk veel op z’n plaats. Heb zelf veel last van slapeloosheid en gebroken nachten, en door het slaapgebrek en altijd maar doorgaan en met diverse lichamelijke klachten in een depressie terecht gekomen(constant adrenaline en onrust gevoel,angst gevoel voor div dingen en situaties wat ik nooit had. extreem vermoeid en geen controle meer over mijn emoties)Nu dikwijls nog steeds slechte nachten, maar na het lezen van het boek kan ik het meestal beter accepteren, en idd als je het accepteert voel je de spanning van je afglijden. Ik ben er nog lang niet, maar ik heb er veel van geleerd. Ik raad het boek iedereen aan die kampt met een burn-out/depressie of slaapstoornis.

Johan

Inzicht

01/05/2024

Het boekt geeft enorm veel inzichten over angst op een laagdrempelige wijze van communicatie hierdoor neem je het gemakkelijk tot je. Ik ga zeker met een paar oefeningen aan de gang!

Leon

Wow...

30/04/2024

Vor zwei Wochen habe ich die 112 angerufen, weil ich nach zwei Jahren Panikattacken, die plötzlich nicht mehr aufhörten, rund um die Uhr auftraten und mich nur noch zitternd und verängstigt im Bett liegen ließen, nicht mehr aus der Panik herauskam. Vor einer Woche war ich etwas ruhiger und bestellte das Buch, weil ich nach Aussage des Hausarztes in einem Monat wieder eine Stunde auf dem Sofa sitzen könnte. Heute sitze ich ruhig und lese eine Zeitschrift auf meinem Balkon und sehe allem hoffnungsvoll entgegen. Ich bin noch lange nicht am Ziel, aber das macht nichts. Ich kann schon wieder im Haus funktionieren und bin dort bis auf eine gewisse Unruhe panikfrei. Aber sobald die Panik an die Tür klopft, begrüße ich sie oder fordere sie heraus und sie verschwindet sofort. Oder, na ja, verschwinden ist nicht das richtige Wort: dann geht die Angst wieder zurück ins Gehirn, so wie es sich gehört. Also Johan, ich danke dir! Ich habe in einer Woche so viel gelernt und so viele Einsichten gewonnen, dass ich nur sagen kann: Chappeau, dass du die Angst verständlich und einsichtig gemacht hast, was bedeutet, dass ich jetzt weiß, wie ich mit ihr umgehen kann. Ich habe wirklich alles getan, was man nicht tun sollte, und ich sehe jetzt, was ich getan habe. Sie haben mir wieder Hoffnung und Freude am Leben gegeben. Ich bin nur nicht ganz einverstanden mit Ihrem Beitrag über Neurotransmitter, aber ich verstehe, was Sie damit sagen wollen. Ich denke, dass Lebensmittel, die auf diesen Neurotransmittern basieren, definitiv eine wertvolle Ergänzung sind, aber ansonsten sage ich zu allem 100 Prozent ja. Machen Sie weiter so!

Melanie

Gewoon wauw...

30/04/2024

Twee weken geleden belde ik 112 omdat ik niet meer uit de paniek kon komen na twee jaar paniekaanvallen die ineens niet meer stopten, 24/7 er waren, en waardoor ik alleen nog maar trillend en doodsbang in bed kon liggen. Een week geleden was ik iets rustiger en bestelde het boek, want volgens de huisarts zou ik over een maand in staat zijn om een uurtje op de bank te zitten. Vandaag zat ik rustig een magazine te lezen op mijn balkon en zie ik alles hoopvol tegemoet. Ik ben er nog lang niet, maar dat geeft niet. Ik kan al weer functioneren in huis en ben daar paniek vrij op wat onrust na. Maar zodra de paniek aanklopt, begroet ik het of daag het uit en dan verdwijnt het meteen weer. Of nou ja, verdwijnen is niet het goede woord: dan gaat de angst weer koest in de hersenen liggen, wat ook moet. Dus Johan, Bedankt! Ik heb in een week tijd meer geleerd en zoveel inzicht gekregen, dat ik alleen maar kan zeggen chappeau dat je angst begrijpelijk en inzichtelijk maakt, waardoor ik nu weet hoe ermee om te gaan. Ik deed echt alles wat je niet moet doen, en ik zie nu in waar ik mee bezig was. Je hebt me hoop gegeven, en weer plezier in het leven. Ik ben het alleen niet geheel eens met je stuk over neurotransmitters, maar ik snap wel wat je ermee wilt zeggen. Ik denk dat voeding gebaseerd op deze neurotransmitters zeker een waardevolle aanvulling zijn, maar verder zeg ik overal 100 procent ja op. Ga zo door!

Eva

Ich möchte mich von Herzen bei Ihnen für dieses Buch bedanken

24/04/2024

Lieber Johan,

Sie baten mich um eine kurze Rückmeldung. Ich möchte mich von Herzen bei Ihnen für dieses Buch bedanken. Es ist sehr verständlich geschrieben und Ihre persönlichen Erfahrungen unterstreichen die Bedeutung. Ich unterlag dem Fehler, meine Ängste wegzaubern zu wollen. Die Empfehlung, sie stattdessen zu begrüßen, werde ich versuchen umzusetzen.Ich besitze eine unglaubliche Phantasie, die mir bei der Kommunikation mit meiner Angst wohl diesmal zugute kommen kann. Sie haben mir großen Mut gemacht. Ich danke Ihnen sehr für Ihre Mühe und dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihre Erkenntnis mit uns zu teilen. Ich werde üben, üben und nochmals üben und auch keine weiteren Bücher kaufen. Gleich sause ich los und kaufe mir ein paar natürliche Helferlein aufgrund Ihrer Empfehlungen. Ich glaube sehr an die Wirkung natürlicher Gaben. Ganz lieben Dank auch für den persönlichen Teil. Es hat mich sehr berührt, dass sich jemand Gedanken über mich gemacht hat.

Ich wünsche Ihnen alles Liebe und gehe, Dank Ihnen, frohen Mutes los!!

Emma

Herkenbaar, goede tips en grappig

23/04/2024

Vanuit NLP heb ik al wat angsten uitgedaagd en omgezet. Zoals van vogelfobie naar vogelaar en met hoogtevrees vrijwillig van een berg gerend om te paragliden. Toch waren er nog een paar angsten die mij lieten bevriezen of waar ik ineens meer last van had. Johan zijn ‘angstprogramma’ en heldere, nuchtere en grappige voorbeelden (geef mij dat maagzuur maar, zo veel als je kan HAHA) zorgen dat je geherprogrammeerd wordt over je gedachten over angst. Ik ga nu aan de slag met de oefeningen. De “handstand pushup bij crossfit” angst heb ik al overwonnen! Heel knap hoe je dit doet, dankjewel Johan voor je kennis, je humor en je openhartigheid 🙏🏻

Eliza

Interessant

22/04/2024

Ben er nog druk mee bezig , maar helpt al zeer zeker Thnx Johan

Michel

Herkenbaar

21/04/2024

Alles wat in het boek staat is herkenbaar ik ga ermee aan de slag.Maar vooral het stoppen met verzetten vind ik moeilijk,maar ik zie door dit boek mogelijkheden

J

Rustgevend

19/04/2024

Fijn dat er in het boek persoonlijke ervaringen en tips worden gegeven.Veel herkenbare dingen waardoor het lezen en begrijpen er van vertrouwd aanvoelt.

Priscilla

Das Buch hilft wirklich

19/04/2024

Ich habe dieses Buch jetzt zweimal gelesen. Der rote Faden des Buches ist, dass man aufhören soll, sich zu wehren. Das ist genau das, was ich nicht getan habe. Also habe ich die Angst begrüßt! Jeder, der das vor kurzem zu mir gesagt hätte, hätte mich für verrückt erklärt. Aber es funktioniert, und das ist die Hauptsache. Ich danke Ihnen!

X

Beruhigend

17/04/2024

Es ist schön, dass das Buch persönliche Erfahrungen und Tipps enthält und viele Dinge wiedererkennbar sind, so dass das Lesen und Verstehen sich vertraut anfühlt.

Priscilla

Echt een heel goed en fijn boek!

17/04/2024

Na het lezen van het boek was er al gelijk verlichting. Ik vind het heel helder en duidelijk geschreven. Het boek laat je kijken naar je gevoelens en emoties hoe je er nog niet eerder naar hebt gekeken. Want het is eigenlijk heel logisch dat je angst hetzelfde moet behandelen als een emotie zoals blijdschap, alleen keek ik hier zelf heel anders naar voordat ik het boek hab gelezen. Ik ga nu beginnen aan de videocursus en het werkboek, en ik heb zeker goede hoop en veel motivatie om met mijn angsten op een andere manier om te kunnen gaan. Daarnaast vond ik ook veel herkenning in het boek wat mij ook erg geruststelde. Heel erg bedankt Johan voor dit waardevolle boek.

D

Boek helpt echt

16/04/2024

Ik heb t boek nu 2 x gelezen. Rode draad door het hele boek is, dat je je verzet moet staken. Dat deed ik dus juist niet. De angst begroeten dus! Wie dat kort geleden tegen mij gezegd zou hebben die had ik voor ‘gek’ verklaard. Maar t werkt zeker en daar gaat het om. Bedankt!

X